Uw woning met rieten dak goed verzekerd bij Rietpolis

Rieten Dak Verzekering

Waarom uw woning met rieten dak verzekeren bij Rietpolis?

Het verzekeren van woning met een rieten dak

Uw huis is uw thuis. Het is daarom belangrijk dit goed te beschermen. Dit kunt u doen door een verzekering van Rietpolis af te sluiten. Als marktleider voor rietgedekte woningen in Nederland beschermt u bijvoorbeeld uw dak tegen brand en uw woning tegen inbraak.

Wij verzekeren bijvoorbeeld woonboerderijen, villa’s, nieuwbouwwoningen, rijksmonumenten en woningen met bijgebouwen. Door onze kennis en ervaring én nauwe samenwerking met Vakfederatie Rietdekkers en Brandweer Nederland zijn we uw partner in het beschermen van uw grootste bezit: uw woning.  Benieuwd naar wat Rietpolis voor uw kan betekenen? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Wat kost een verzekering?

Rietgedekte woningen zijn in Nederland soms moeilijk te verzekeren. We horen van klanten dat verzekeraars verzekeringen opzeggen. Door onze positie als marktleider kunnen wij u altijd adviseren over het verzekeren van uw rietgedekte woning. Afhankelijk van het type rieten dak, regio, gekozen eigen risico en preventiemaatregelen bieden wij u een goede premie en uitstekende dekking. Bovendien krijgt u een gratis woninginspectie zodat u zeker bent dat we alles in en rondom uw woning verzekerd hebben.

Welk type rieten daken verzekeren wij?

Er bestaan verschillende type rieten daken, van verschillende materialen met ieder unieke eigenschappen en dakconstructie. 

  • Traditioneel rieten dak 
  • Rieten dak met schroefdakconstructie

 

Het traditioneel rieten dak heeft een open-constructie. Het riet is op de latten gebonden en kan hierdoor goed ventileren. Door deze luchttoevoer verspreidt de brand zich vaak snel. Hierdoor kent het dit type rieten dak een hogere premiestelling. Als het dakbeschot aan de binnenzijde brandwerend is afgetimmerd (met bijvoorbeeld gipsplaten), dan is dit weer gunstig voor de premie van uw verzekering.

Het meest brandveilige type rieten dak is met een schroefdakconstructie. Dit rieten dak heeft daardoor ook de laagste premie voor een rieten dak verzekering.

Bovenstaande type rieten daken komen het meest voor in Nederland. Andere constructies zijn natuurlijk ook mogelijk, denk aan deels pannen, deels riet. Door een huisinspectie brengen wij uw dak en de conditie van uw dak in kaart.

Waarom uw rieten dak verzekeren bij Rietpolis?

Bij Rietpolis krijgt u persoonlijk advies, een gratis woninginspectie, adviezen voor preventie en onderhoud van uw rieten dak. Want het beschermen van uw vermogen is meer dan het afsluiten van een verzekering. Onze adviseurs checken regelmatig of uw verzekeringen nog bij u passen. Zeker als er wijzigingen zijn in uw persoonlijke situatie adviseren we u snel en vakkundig.

Onderhoud en preventie

Onze klanten ontvangen regelmatig tips over onderhoud en preventie. Deze artikelen schrijven we samen met de Vakfederatie Rietdekkers zodat u altijd informatie ontvangt van de experts. Bijvoorbeeld over de Rietbranche in Nederland of over een huisinspectie door onze adviseurs.

Vakkundig

Onze adviseurs zijn specialisten in het verzekeren van woningen met rietgedekte daken. Naast vakkennis over rieten dak verzekeringen en verschillende soorten riet, zijn we ook bekend met advies rondom onderhoud en preventie van rietgedekte woningen. Hoe we dat doen? Jaarlijks voeren we het Nederlands Riet Onderzoek uit en samen met de bewoners van rietgedekte woningen zien we wat er speelt, welke vragen er zijn rondom preventie en onderhoud en bescherming. Samen maken we het verschil. 

Stephanie Kruijssen, uw Rietpolis adviseur

073-692 47 39

rietpolis@vanlanschotchabot.com

Bel uw Rietpolis adviseur voor vragen of het uitbrengen van een vrijblijvende offerte. We staan u graag te woord. Rietpolis is marktleider voor het verzekeren van rietgedekte woningen in Nederland. Wij bieden u:

  • Opstal- én inboedel
  • Advies op maat
  • Ruime dekking
  • Inspectie van uw woning