Inboedelverzekering rieten dak

Inboedelverzekering rieten dak

Alle voordelen van Rietpolis

Waarom uw inboedel verzekeren bij Rietpolis?

Bij Rietpolis krijgt u persoonlijk advies, een gratis woninginspectie, adviezen voor preventie en onderhoud van uw rieten dak. Want het beschermen van uw vermogen is meer dan het afsluiten van een verzekering. Onze adviseurs checken regelmatig of uw verzekeringen nog bij u passen. Zeker als er wijzigingen zijn in uw persoonlijke situatie adviseren we u snel en vakkundig.

Onze inboedelverzekering

Bij Rietpolis is uw inboedel verzekerd tegen schade door een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis, maar ook tegen vallen en omstoten. Bovendien heeft u de keuze om het eigen risico in te richten zoals u dat wenst: van 0 euro eigen risico, tot 1000 euro eigen risico. Ook zijn er diverse mogelijkheden voor een buitenhuisdekking. Bel onze adviseur en kijk wat Rietpolis voor u kan betekenen. 

Onderhoud en preventie

Onze klanten ontvangen regelmatig tips over onderhoud en preventie. Deze artikelen schrijven we samen met de Vakfederatie Rietdekkers zodat u altijd informatie ontvangt van de experts. Bijvoorbeeld over de Rietbranche in Nederland of over een huisinspectie door onze adviseurs.

Vakkundig

Onze adviseurs zijn specialisten in het verzekeren van woningen met rietgedekte daken. Naast vakkennis over rieten dak verzekeringen en verschillende soorten riet, zijn we ook bekend met advies rondom onderhoud en preventie van rietgedekte woningen. Hoe we dat doen? Jaarlijks voeren we het Nederlands Riet Onderzoek uit en samen met de bewoners van rietgedekte woningen zien we wat er speelt, welke vragen er zijn rondom preventie en onderhoud en bescherming. Samen maken we het verschil. 

Veelgestelde vragen

Wat valt er onder een inboedel?

Met inboedel bedoelen wij alle spullen die niet aan uw woning vastzitten. Het kan gaan om eigendommen van uzelf, of van uw medebewoners. Meubels, kleding, apparatuur en sieraden bijvoorbeeld. Spullen die vastzitten aan uw woning zoals de centrale verwarming, uw badkamer of een verlijmde houten vloer gelden niet als inboedel. Deze spullen zijn verzekerd via een woonhuisverzekering als u eigenaar bent van de woning.

Hoe bereken ik de inboedelwaarde?

Hiervoor bestaan hulpmiddelen zoals de inboedelwaardemeter of een inventarisatielijst. Mocht u een van deze hulpmiddelen in willen vullen, neem dan contact op met onze adviseur.

Wat verzeker ik met een inboedelverzekering Rietpolis?

U verzekert uw inboedel en die van uw medebewoners tegen schade door een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis. Op uw polisblad staat het adres waar de inboedel verzekerd is. Ook kunt u zien of er een maximumvergoeding geldt voor bepaalde schade aan uw inboede in uw polisvoorwaarden. De inboedel in uw woning is voor plotselinge en onvoorziene schade verzekerd. Maar de inboedel buiten uw woning is daarvoor niet altijd verzekerd. U kunt dit wel bijsluiten door een buitenshuis verzekring. Een overzicht van wat buiten uw woning verzekerd is, kunt u vinden in de polisvoorwaarden.

Stephanie Kruijssen, uw Rietpolis adviseur

(073) 692 47 73

rietpolis@vlc-partners.nl

Waarom Rietpolis?

  • Opstal- én inboedel
  • Advies op maat
  • Ruime dekking
  • Inspectie van uw woning