Opstalverzekering rieten dak

Opstalverzekering rieten dak

Verschillende daken

Het geschroefde rieten dak verzekeren

Het schroefdak

Bij de gesloten constructie, ofwel het schroefdak, wordt het riet op een dichte ondergrond geschroefd. Dit gebeurde ook bij de voorloper van het Schroefdak, het zogenaamde spijkerdak. Het verschil tussen het schroefdak en het spijkerdak is de wijze van bevestigen van het riet. Bij het schroefdak wordt het geschroefd, bij het spijkerdak werd het riet bevestigd met lange spijkers. Ook op het spijkerdak werd het riet dus op een gesloten onderconstructie aangebracht. Het principe (riet op een gesloten onderconstructie) bestaat sinds 1971. Rietpolis kan uw woning met schroefdak verzekeren, bel uw adviseur voor details of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Het traditioneel gedekte rieten dak

De open constructie is het rieten dak zoals het al eeuwen gemaakt wordt. Het riet wordt op rietlatten gebonden. Er moet vanwege de techniek van het binden altijd een spouw bestaan tussen het riet en de onderconstructie. Het rietpakket doet hier in de praktijk NIET mee als isolerend pakket.

In de praktijk wordt het rieten dak boven een isolatiepaneel aangebracht. Dit geldt niet bij vervanging van een bestaand rieten dak. Dit type dak is moeilijk tochtdicht te krijgen als er niet op een isolatiepaneel wordt gewerkt. Er is geen “harde” scheiding tussen binnen en buiten. Bij brand in het rietpakket zal het vuur zich in enkele minuten door het rietpakket heen eten(omdat er lucht, en dus zuurstof, door het riet aangezogen kan worden uit de ruimte eronder). Dit vuur is door de brandweer zeer moeilijk te blussen. Voor het verzekeren van het traditioneel gedekte rieten dak kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Onze adviseur zal contact met u opnemen om alle details te bespreken. 

Stephanie Kruijssen

(073) 692 47 39

rietpolis@vlc-partners.nl

Waarom Rietpolis?

  • Opstal- én inboedel
  • Advies op maat
  • Ruime dekking
  • Inspectie van uw woning