De beste inbraakpreventietips voor uw rietgedekte woning

De beste inbraakpreventietips voor uw rietgedekte woning

Met onze inbraakpreventietips kunt u deze zomer met een gerust hart op vakantie.

Met de zomer in aantocht gaan veel mensen weer op vakantie, helaas is deze periode ook een populair seizoen onder inbrekers. Welke schade dekt uw rietverzekering bij een inbraak en nog belangrijker, hoe houdt u dieven helemaal buiten de deur? Met onze inbraakpreventietips kunt u deze zomer met een gerust hart op vakantie. 

Een woninginbraak kan zorgen voor financiële, materiële en vooral emotionele schade. Met een goede rietverzekering kunt u de financiële en praktische impact van een woninginbraak gelukkig zoveel mogelijk beperken. Helaas geldt dit niet voor emotionele schade. Slachtoffers van een woninginbraak voelen zich nog lange tijd na het incident niet veilig in hun eigen huis. Daarom is preventie ook zo belangrijk.

Als specialist in het verzekeren van woningen met rieten dak, denken wij graag met u mee over het creëren van een veilige woonsituatie. Dit heeft niet alleen betrekking tot zaken als brandveiligheid, maar ook op het gebied van inbraakpreventie. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen!

Zorg voor een bewoonde indruk
Bij inbraakpreventie gaat het erom dat u uw rietgedekte woning zo onaantrekkelijk mogelijk maakt voor inbrekers. Zorg er in de eerste plaats voor dat uw woning er altijd zo bewoond mogelijk uit ziet, ook als u maar een paar uur van huis bent. Verlichting speelt hierin een cruciale rol. Werk met tijdschakelaren en zorg voor goede buitenverlichting. Inbrekers staan niet graag in de schijnwerpers! 

Vraag daarnaast buren of een bekende om tijdens uw vakantie de post van uw deurmat weg te halen en ’s ochtends/’s avonds gordijnen te openen of te sluiten. Een andere simpele tip is om enkele spullen in uw woning zichtbaar neer te leggen, zoals een opengeslagen krant en theemok op uw eettafel. Wees ook zeer terughoudend om tijdens uw vakantie vakantiefoto’s op social media te delen. Dieven houden u namelijk ook online in de gaten. 

Op deze manier creëert u een bewoonde indruk tijdens uw vakantie of afwezigheid:

  • Zorg voor verlichting in en om uw woning in combinatie met een tijdschakelaar;
  • Laat iemand die u vertrouwt dagelijks de post opruimen en gordijnen openen of sluiten;
  • Laat zichtbaar spullen rondslingeren die voor een extra bewoonde indruk zorgen;
  • Plaats geen berichten op social media die uw afwezigheid bevestigen.

Duurzame inbraakpreventie
Naast de bovenstaande praktische tips om uw vakantieperiode te overbruggen, is het ook belangrijk om uw rietgedekte woning op een duurzamere manier te beschermen tegen inbrekers. Goed hang- en sluitwerk is in dat geval onmisbaar. Voorzie uw ramen en deuren van sloten met een SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) keurmerk. Een dievenklauw op uw deuren en ramen maakt het bijna onmogelijk voor inbrekers om deze open te breken. 

Optioneel kunt u een alarmsysteem laten installeren of zelfs beveiligingscamera’s plaatsen. Ook kiezen steeds meer woningeigenaren voor het plaatsen van een slimme deurbel met ingebouwde camera. 

Wellicht de meest voor de hand liggende tip is om uw ramen en deuren altijd dicht en op slot te doen wanneer u weggaat. Ook al is dit maar enkele minuten. 

Wat dekt uw rietverzekering bij inbraak?
Wordt er toch ingebroken in uw woning met rieten kap? Bij Rietpolis zijn de volgende zaken gedekt:

  • Ontvreemde goederen;
  • Braakschade aan deuren en ramen;
  • Vandalisme. 

Gestolen spullen vallen onder uw inboedelverzekering. Heeft u kostbaarheden in huis zoals sieraden of kunst? Dan kan het verstandig zijn om een aparte kostbaarhedendekking af te sluiten. Braakschade aan ramen en deuren of een gesneuveld raam worden gedekt door uw opstalverzekering

Is uw rietgedekte woning goed verzekerd bij inbraak? Bij Rietpolis bieden wij u een uitstekende dekking en vakkundige schadeafwikkeling tegen een scherpe premie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het verzekeren van een rieten dak, vraag dan een gratis rietconsult aan. 

offerte aanvragen gratis rietconsult