Het verzekeren van uw woning met rieten dak

Uw huis is uw thuis. Het is daarom belangrijk dit goed te beschermen. Dit kunt u doen door een verzekering van Rietpolis af te sluiten.

Advies op maat en gratis inspectie op uw woning

Wij verzekeren bijvoorbeeld woonboerderijen, villa’s, nieuwbouwwoningen, rijksmonumenten en woningen met bijgebouwen. Door onze kennis en ervaring én nauwe samenwerking met Vakfederatie Rietdekkers en Brandweer Nederland zijn we uw partner in het beschermen van uw grootste bezit: uw woning. Benieuwd naar wat Rietpolis voor uw kan betekenen?

Offerte aanvragen
Advies op maat en gratis inspectie op uw woning

Opstal- en inboedel

Door onze kennis en ervaring en nauwe samenwerking met Vakfederatie Rietdekkers en Brandweer Nederland zijn we uw partner in het beschermen van uw grootste bezit: uw woning.

Advies op maat

Door onze positie als marktleider kunnen wij u altijd adviseren over het verzekeren van uw rietgedekte woning.

Ruime dekking

Afhankelijk van het type rieten dak, regio, gekozen eigen risico en preventiemaatregelen bieden wij u een goede premie en uitstekende dekking.

Woning inspectie

Een gratis woninginspectie zodat u zeker bent dat we alles in en rondom uw woning verzekerd hebben.

Wat kost een verzekering?

Rietgedekte woningen zijn in Nederland soms moeilijk te verzekeren. We horen van klanten dat verzekeraars verzekeringen opzeggen. Door onze positie als marktleider kunnen wij u altijd adviseren over het verzekeren van uw rietgedekte woning. Afhankelijk van het type rieten dak, regio, gekozen eigen risico en preventiemaatregelen bieden wij u een goede premie en uitstekende dekking. Bovendien krijgt u een gratis woninginspectie zodat u zeker bent dat we alles in en rondom uw woning verzekerd hebben.

Welke type rieten daken verzekeren wij?

Schroefdakconstructie

Het meest brandveilige type rieten dak is met een schroefdakconstructie. Dit rieten dak heeft daardoor ook de laagste premie voor een rieten dak verzekering.

Traditioneel rieten dak

Het traditioneel rieten dak heeft een open-constructie. Het riet is op de latten gebonden en kan hierdoor goed ventileren. Door deze luchttoevoer verspreidt de brand zich vaak snel. Hierdoor kent het dit type rieten dak een hogere premiestelling.

Als het dakbeschot aan de binnenzijde brandwerend is afgetimmerd (met bijvoorbeeld gipsplaten), dan is dit weer gunstig voor de premie van uw verzekering.

Andere dakconstructies

Bovenstaande type rieten daken komen het meest voor in Nederland. Andere constructies zijn natuurlijk ook mogelijk, denk aan deels pannen, deels riet. Door een huisinspectie brengen wij uw dak en de conditie van uw dak in kaart.

Waarom verzekeren bij Rietpolis?

Bij Rietpolis krijgt u persoonlijk advies, een gratis woninginspectie, adviezen voor preventie en onderhoud van uw rieten dak. Want het beschermen van uw vermogen is meer dan het afsluiten van een verzekering. Onze adviseurs checken regelmatig of uw verzekeringen nog bij u passen. Zeker als er wijzigingen zijn in uw persoonlijke situatie adviseren we u snel en vakkundig.

 

Onderhoud en preventie

Onze klanten ontvangen regelmatig tips over onderhoud en preventie. Deze artikelen schrijven we samen met de Vakfederatie Rietdekkers zodat u altijd informatie ontvangt van de experts. Bijvoorbeeld over de Rietbranche in Nederland of over een huisinspectie door onze adviseurs.

Onze adviseurs zijn specialisten in het verzekeren van woningen met rietgedekte daken. Naast vakkennis over rieten dak verzekeringen en verschillende soorten riet, zijn we ook bekend met advies rondom onderhoud en preventie van rietgedekte woningen. 

Nederlands Riet Onderzoek

Jaarlijks voeren we het Nederlands Riet Onderzoek uit en samen met de bewoners van rietgedekte woningen zien we wat er speelt, welke vragen er zijn rondom preventie en onderhoud en bescherming. Samen maken we het verschil. 

Rosalinde Zwarts,
uw Rietpolis adviseur

Ons team van adviseurs staat dagelijks voor u klaar. Wij kiezen voor persoonlijke aandacht en zorgen voor een passende oplossing die aansluit bij uw wensen en behoeften. U weet bij ons altijd waar u aan toe bent. Wij bieden u zekerheid, gemak en heldere afspraken. U kunt bij ons zowel uw levens- als schadeverzekeringen afsluiten. Voor uzelf en uw gezin.