Het verzekeren van uw woning met rieten dak

Het verzekeren van uw woning met rieten dak

Uw huis is uw thuis. Het is daarom belangrijk dit goed te beschermen. Dit kunt u doen door een verzekering van Rietpolis af te sluiten.

Advies op maat en gratis inspectie op uw woning

Wij verzekeren bijvoorbeeld woonboerderijen, villa’s, nieuwbouwwoningen, rijksmonumenten en woningen met bijgebouwen. Door onze kennis en ervaring én nauwe samenwerking met Vakfederatie Rietdekkers en Brandweer Nederland zijn we uw partner in het beschermen van uw grootste bezit: uw woning. Benieuwd naar wat Rietpolis voor uw kan betekenen?

Offerte aanvragen
Advies op maat en gratis inspectie op uw woning

Opstal- en inboedel

Door onze kennis en ervaring en nauwe samenwerking met Vakfederatie Rietdekkers en Brandweer Nederland zijn we uw partner in het beschermen van uw grootste bezit: uw woning.

Advies op maat

Door onze positie als marktleider kunnen wij u altijd adviseren over het verzekeren van uw rietgedekte woning.

Ruime dekking

Afhankelijk van het type rieten dak, regio, gekozen eigen risico en preventiemaatregelen bieden wij u een goede premie en uitstekende dekking.

Woning inspectie

Een gratis woninginspectie zodat u zeker bent dat we alles in en rondom uw woning verzekerd hebben.

Wat kost een verzekering?

Rietgedekte woningen zijn in Nederland soms moeilijk te verzekeren. We horen van klanten dat verzekeraars verzekeringen opzeggen. Door onze positie als marktleider kunnen wij u altijd adviseren over het verzekeren van uw rietgedekte woning. Afhankelijk van het type rieten dak, regio, gekozen eigen risico en preventiemaatregelen bieden wij u een goede premie en uitstekende dekking. Bovendien krijgt u een gratis woninginspectie zodat u zeker bent dat we alles in en rondom uw woning verzekerd hebben.

Herbouwwaarde

Hoe wordt deze bepaald?

De herbouwwaarde is de waarde die nodig is om uw huis in exact dezelfde situatie terug te herbouwen. Heeft u dus een traditionele rieten kap, dan wordt er bij de verzekeraar vanuit gegaan dat u nadat de woning totaal verloren is weer een rieten kap op laat zetten. Wij begrijpen dat dit niet altijd wenselijk en u misschien liever een moderne villa laat bouwen die bijvoorbeeld met pannen is gedekt. De meest eenvoudige manier om de herbouwwaarde van uw woning te bepalen is door de herbouwwaardemeter van het Verbond van Verzekeraars te gebruiken. Bij woningen die groter zijn dan 800 m³ is het echter in veel gevallen niet meer kloppend aangezien de herbouwwaardemeter meer is gericht op de ‘standaard’ woning.

Bij onderverzekering loopt u het risico dat de dekking van uw opstalverzekering onvoldoende is. Terwijl u bij oververzekeren structureel teveel premie betaalt. Terwijl het bedrag boven de herbouwwaarde bij een schade niet zal worden uitgekeerd. Bij Rietpolis komen de inspecteurs bij u langs om de herbouwwaarde vast te stellen zodat u een garantie krijgt tegen onderverzekering. Daarnaast geeft de inspecteur u aanwijzingen op het gebied van brandpreventieve maatregelen. Op deze manier weten wij wat voor risico’s er in onze portefeuille zitten, waardoor wij een voordelige premie kunnen blijven hanteren.

De voordelen van onze kosteloze inspectie:

  • Er ontstaat geen discussie over de waarde bij een calamiteit.
  • U voorkomt onderverzekering.
  • U voorkomt een onnodig hoge premie.
  • U ontvangt tips op het gebied van brandpreventie.

Vragen over verzekeren

Hoeveel kost een rieten dak verzekering?

De kosten voor het verzekeren van het schroefdak hoeven niet hoger te liggen dan het verzekeren van een pannendak. Indien u bijvoorbeeld extra maatregelen neemt zoals het installeren van een sprinklerinstallatie en een behandeling van het rieten dak met brandvertragend middel ontvangt u korting op de premie.

Een opstalverzekering voor een traditioneel rieten dak ligt vaak wel hoger door het grotere brandgevaar. 

De gemiddelde kosten voor de verzekering van een huis met een rieten dak liggen dus hoger dan de kosten voor de verzekering van een pannendak. Echter is het mogelijk om met de geschikte maatregelen deze kosten te drukken. Wij bieden graag een passende offerte voor uw rieten dak verzekering!

Welke inboedelverzekering is geschikt voor een rieten dak?

Bij Rietpolis heeft u een complete en passende verzekering voor uw inboedel. Speciaal afgestemd op uw woning met een rieten dak. Zo is uw inboedel verzekerd tegen schade door een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis, maar ook tegen vallen en omstoten. Lees meer over een inboedelverzekering bij Rietpolis.

Welke woonverzekering is geschikt voor een rieten dak?

Rietpolis is de gespecialiseerde en complete verzekering voor alle typen rieten daken.U krijgt standaard de allrisk dekking. Een allrisk opstalverzekering vergoedt in principe alle schades die onverwachts ontstaan. Dit is de meest uitgebreide dekking die u kunt krijgen voor een opstalverzekering. Zo bent u niet alleen verzekerd bij brand, maar ook bij wateroverlast, stormschade en inbraak.

Ook alle zaken die aan uw woning vastzitten, zijn verzekerd. Zoals antennes, buitenlampen, schuttingen en zonnepanelen. Ook een elektrische laadpaal is gewoon

Moet de inboedel- en de woonhuisverzekering bij dezelfde verzekeraar afgesloten worden?

Dit is niet verplicht. Maar bij een grote schade heeft u vaak te maken met beide verzekeringen. Dan is het prettig als de schade door één verzekeraar wordt afgewikkeld. Ook voorkomt u op dat er zaken dubbel verzekerd zijn, omdat de verzekering bij eenzelfde verzekeraar beter op elkaar is afgestemd.

Hoe berekent u de herbouwwaarde?

Hiervoor bestaan hulpmiddelen zoals een herbouwwaardemeter, stichtingskostenformulier of een taxatie. Bij Rietpolis wordt u persoonlijk bezocht en wordt samen met u bepaald wat de juiste herbouwwaarde is. Mocht u een van de hulpmiddelen in willen vullen, neem dan contact op met onze adviseur.

Hoe berekent u de waarde van de inboedel?

Hiervoor bestaan hulpmiddelen zoals de inboedelwaardemeter of een inventarisatielijst. Mocht u een van deze hulpmiddelen in willen vullen, neem dan contact op met onze Rietpolis adviseur.

Wat kost een verzekering voor een schroefdakconstructie?

Het meest brandveilige type rieten dak is met een schroefdakconstructie. Dit rieten dak heeft daardoor ook de laagste premie voor een rieten dak verzekering. Onze adviseur maakt graag een offerte op maat voor uw woning met een rieten schroefdakconstructie.

Wat kost een verzekering voor een traditioneel rieten dak?

Het traditioneel rieten dak heeft een open-constructie. Het riet is op de latten gebonden en kan hierdoor goed ventileren. Door deze luchttoevoer verspreidt de brand zich vaak snel. Hierdoor kent het dit type rieten dak een hogere premiestelling voor de opstalverzekering.

Als het dakbeschot aan de binnenzijde brandwerend is afgetimmerd (met bijvoorbeeld gipsplaten), dan is dit weer gunstig voor de premie van uw verzekering. Onze adviseur maakt graag een offerte op maat voor uw traditioneel rieten dak.

 

Hoe zit het met andere dakconstructies?

Het schroefdak en traditioneel rieten dak komen het meest voor in Nederland. Andere constructies zijn natuurlijk ook mogelijk, bijvoorbeeld deels pannen, deels riet. Door een huisinspectie brengen wij uw dak en de conditie van uw dak in kaart. Bij het aanvragen van de offerte houden we ook rekening met uw dakconstructie.

Waarom verzekeren bij Rietpolis?

Bij Rietpolis krijgt u persoonlijk advies, een gratis woninginspectie, adviezen voor preventie en onderhoud van uw rieten dak. Want het beschermen van uw vermogen is meer dan het afsluiten van een verzekering. Onze adviseurs checken regelmatig of uw verzekeringen nog bij u passen. Zeker als er wijzigingen zijn in uw persoonlijke situatie adviseren we u snel en vakkundig.

 

Onderhoud en preventie

Onze klanten ontvangen regelmatig tips over onderhoud en preventie. Deze artikelen schrijven we samen met de Vakfederatie Rietdekkers zodat u altijd informatie ontvangt van de experts. Bijvoorbeeld over de Rietbranche in Nederland of over een huisinspectie door onze adviseurs.

Onze adviseurs zijn specialisten in het verzekeren van woningen met rietgedekte daken. Naast vakkennis over rieten dak verzekeringen en verschillende soorten riet, zijn we ook bekend met advies rondom onderhoud en preventie van rietgedekte woningen. 

Nederlands Riet Onderzoek

Jaarlijks voeren we het Nederlands Riet Onderzoek uit en samen met de bewoners van rietgedekte woningen zien we wat er speelt, welke vragen er zijn rondom preventie en onderhoud en bescherming. Samen maken we het verschil. 

767

Rosalinde Zwarts,
uw Rietpolis adviseur

Ons team van adviseurs staat dagelijks voor u klaar. Wij kiezen voor persoonlijke aandacht en zorgen voor een passende oplossing die aansluit bij uw wensen en behoeften. U weet bij ons altijd waar u aan toe bent. Wij bieden u zekerheid, gemak en heldere afspraken. U kunt bij ons zowel uw levens- als schadeverzekeringen afsluiten. Voor uzelf en uw gezin.