Inboedelverzekering voor uw woning met rieten dak

Inboedelverzekering voor uw woning met rieten dak

Een passende verzekering voor uw waardevolle eigendommen

Wat is een inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering verzekert u uw eigendommen in uw woning. Bijvoorbeeld uw meubels, kleding en apparatuur. U bent dan verzekerd tegen schade en diefstal. Wanneer er eigendommen uit uw woning gestolen worden of er brand uitbreekt, kunt u een beroep doen op uw inboedelverzekering. De verzekeraar vergoedt dan de kosten zoals afgsproken in uw polisvoorwaarden. Een inboedelverzekering vergoedt schade die is veroorzaakt door factoren zoals storm, woningbrand, wateroverlast en inbraak.

Offerte aanvragen
Wat is een inboedelverzekering?

Uw inboedelverzekering bij Rietpolis

Bij Rietpolis heeft u een complete en passende verzekering voor uw inboedel. Speciaal afgestemd op uw woning met een rieten dak. Zo is uw inboedel verzekerd tegen schade door een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis, maar ook tegen vallen en omstoten.

Stel zelf uw verzekering samen

Eigen risico

U heeft de keuze om het eigen risico zelf te bepalen. Het eigen risico is het bedrag dat niet vergoed wordt bij een schade. U kunt een eigen risico kiezen van € 0,- |  € 100,- |  €500,- . Kiest u bijvoorbeeld een eigen risico van € 500,-  dan krijgt u een flinke premiekorting. De Rietpolis adviseur berekent graag het premieverschil voor u. Voor schade door storm aan huurders- of eigenarenbelang geldt altijd een eigen risico van € 75,-.

Buitenshuisdekking

Wilt u uw eigendommen ook buitenshuis verzekeren? Denk aan uw zonnebril of laptop in de trein? Dat kan ook bij Rietpolis. U kunt de buitenshuisdekking dan toevoegen aan uw inboedelverzekering. Uw spullen zijn dan ook onderweg verzekerd. Bel onze adviseur en kijk wat Rietpolis voor u kan betekenen.

Kostbaarheden

De Rietpolis inboedelverzekering vergoedt uw eigendommen tot een bepaald bedrag. Bent u in het bezit van kostbare eigendommen, zoals dure sieraden, een speciale verzameling of bijzondere apparatuur, dan kan het verstandig zijn om een kostbaarhedendekking af te sluiten. Op die manier zijn uw kostbaarheden voor het door u opgegeven bedrag verzekerd. 

Rietpolis kan uw kostbaarheden voor uw woning met rieten dak verzekeren. Meer weten? Bel de Rietpolis adviseur voor details of vraag vrijblijvend een offerte aan.

767

Rosalinde Zwarts,
uw Rietpolis adviseur

Ons team van adviseurs staat dagelijks voor u klaar. Wij kiezen voor persoonlijke aandacht en zorgen voor een passende oplossing die aansluit bij uw wensen en behoeften. U weet bij ons altijd waar u aan toe bent. Wij bieden u zekerheid, gemak en heldere afspraken. U kunt bij ons zowel uw levens- als schadeverzekeringen afsluiten. Voor uzelf en uw gezin.

Vragen over de inboedelverzekering

Welke woonverzekering is geschikt voor een rieten dak?

Rietpolis is de gespecialiseerde en complete verzekering voor alle typen rieten daken.U krijgt standaard de allrisk dekking. Een allrisk opstalverzekering vergoedt in principe alle schades die onverwachts ontstaan. Dit is de meest uitgebreide dekking die u kunt krijgen voor een opstalverzekering. Zo bent u niet alleen verzekerd bij brand, maar ook bij wateroverlast, stormschade en inbraak.

Ook alle zaken die aan uw woning vastzitten, zijn verzekerd. Zoals antennes, buitenlampen, schuttingen en zonnepanelen. Ook een elektrische laadpaal is gewoon

Hoe berekent u de waarde van de inboedel?

Hiervoor bestaan hulpmiddelen zoals de inboedelwaardemeter of een inventarisatielijst. Bij Rietpolis wordt uw inboedel zonder een een waardebepaling verzekerd. U heeft dus altijd een garantie tegen onderverzekering en bent altijd voldoende verzekerd.

Moet de inboedel- en de woonhuisverzekering bij dezelfde verzekeraar afgesloten worden?

Dit is niet verplicht. Maar bij een grote schade heeft u vaak te maken met beide verzekeringen. Dan is het prettig als de schade door één verzekeraar wordt afgewikkeld. Ook voorkomt u op dat er zaken dubbel verzekerd zijn, omdat de verzekering bij eenzelfde verzekeraar beter op elkaar is afgestemd.

Welke blusmiddelen moeten aanwezig te zijn?

Een opstalverzekering stelt eisen aan de aanwezige blusmiddelen. Het is belangrijk dat u aan deze eisen voldoet. Als u een traditioneel gelegd dak heeft, dan moet er een 6 liter (schuim)brandblusser aanwezig zijn in de woning. Is er een deel waar het riet zichtbaar is, dan dient er een haspel met voldoende druk aanwezig te zijn.