Opstalverzekering voor uw woning met rieten dak

Opstalverzekering voor uw woning met rieten dak

De woonhuisverzekering voor alle typen rieten daken

Wat is een opstalverzekering?

De opstalverzekering wordt ook wel brandverzekering of woonhuisverzekering genoemd. 
Met de opstalverzekering verzekert u uw woning tegen schade zoals brand of inbraak. 
Maar u bent ook verzekerd bij schade door bliksem of storm. Ook de kosten die samengaan met het opruimen na de schade zijn gedekt.

Offerte aanvragen
Wat is een opstalverzekering?

Uw opstalverzekering bij Rietpolis

Rietpolis is de gespecialiseerde en complete verzekering voor alle typen rieten daken.U krijgt standaard de allrisk dekking. Een allrisk opstalverzekering vergoedt in principe alle schades die onverwachts ontstaan. Dit is de meest uitgebreide dekking die u kunt krijgen voor een opstalverzekering. Zo bent u niet alleen verzekerd bij brand, maar ook bij wateroverlast, stormschade en inbraak.

Ook alle zaken die aan uw woning vastzitten, zijn verzekerd. Zoals antennes, buitenlampen, schuttingen en zonnepanelen. Ook een elektrische laadpaal is gewoon meeverzekerd.

Gratis Rietinspectie 
Exclusief bij Rietpolis krijgt u een Rietinspectie voor uw woning. Waarbij u tips krijgt over preventie en de herbouwwaarde wordt vastgesteld door een adviseur. Zo weet u zeker dat u juist en volledig verzekerd bent.

 

Stel zelf uw verzekering samen

Eigen risico

U heeft de keuze om het eigen risico zelf te bepalen. Het eigen risico is het bedrag dat niet vergoed wordt bij een schade. U kunt een eigen risico kiezen van € 0,- |  €450,- | € 1.000,-. Kiest u bijvoorbeeld een eigen risico van €1.000,-  dan krijgt u een flinke premiekorting. De Rietpolis adviseur berekent graag het premieverschil voor u.

Glasdekking

Het glas in de woning kunt u ook verzekeren. Niet alleen de vensterramen maar ook serre’s, glazen deuren, lichtkoepels en dakramen zijn dan verzekerd.

 

Het schroefdak

Het geschroefde rieten dak verzekeren

Bij de gesloten constructie, ofwel het schroefdak, wordt het riet op een dichte ondergrond geschroefd. Dit gebeurde ook bij de voorloper van het schroefdak, het zogenaamde spijkerdak. Het verschil tussen het schroefdak en het spijkerdak is de wijze van bevestigen van het riet. Bij het schroefdak wordt het geschroefd, bij het spijkerdak werd het riet bevestigd met lange spijkers. Ook op het spijkerdak werd het riet dus op een gesloten onderconstructie aangebracht. Het plaatsen van riet op een gesloten onderconstructie bestaat sinds 1971. 

Rietpolis kan uw woning met schroefdak verzekeren tegen een scherpe premie. Meer weten? Bel  de Rietpolis adviseur voor details of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Voordelen schroef rieten dak verzekeren

  • Altijd een gratis inspectie met advies over preventie en herbouwwaarde.
  • Garantie tegen onderverzekering, ook voor monumenten.
  • Zeer scherpe premie en uitgebreide dekking.
  • Glas kan worden meeverzekerd.
  • Speciale premies voor vakantiewoningen en/of verhuur.
  • Aan te bevelen om altijd de inboedelverzekering bij te verzekeren.
  • Persoonlijke aandacht en een zeer snelle schadeafwikkeling.
     

Het traditioneel gedekte rieten dak

Het traditioneel gedekte rieten dak verzekeren

De open constructie is het rieten dak zoals het al eeuwen gemaakt wordt. Het riet wordt op rietlatten gebonden. Er moet vanwege de techniek van het binden altijd een spouw bestaan tussen het riet en de onderconstructie. Het rietpakket doet hier in de praktijk niet mee als isolerend pakket.

In de praktijk wordt het rieten dak boven een isolatiepaneel aangebracht. Dit geldt niet bij vervanging van een bestaand rieten dak. Dit type dak is moeilijk tochtdicht te krijgen als er niet op een isolatiepaneel wordt gewerkt. Er is geen harde scheiding tussen binnen en buiten. Bij brand in het rietpakket zal het vuur zich in enkele minuten door het rietpakket heen eten (omdat er lucht, en dus zuurstof, door het riet aangezogen kan worden uit de ruimte eronder). Dit vuur is door de brandweer zeer moeilijk te blussen. 

Rietpolis kan uw woning met traditioneel rieten dak verzekeren. Meer weten? Bel  de Rietpolis adviseur voor details of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vraag direct een offerte aan

Binnen 3 werkdagen heeft u een persoonlijke offerte

Ik wil graag persoonlijk contact

Rosalinde Zwarts

073- 692 4739

Onze adviseur staat voor u klaar

767

Rosalinde Zwarts,
uw Rietpolis adviseur

Ons team van adviseurs staat dagelijks voor u klaar. Wij kiezen voor persoonlijke aandacht en zorgen voor een passende oplossing die aansluit bij uw wensen en behoeften. U weet bij ons altijd waar u aan toe bent. Wij bieden u zekerheid, gemak en heldere afspraken. U kunt bij ons zowel uw levens- als schadeverzekeringen afsluiten. Voor uzelf en uw gezin.

Vragen over de opstalverzekering

Hoeveel kost een rieten dak verzekering?

De kosten voor het verzekeren van het schroefdak hoeven niet hoger te liggen dan het verzekeren van een pannendak. Indien u bijvoorbeeld extra maatregelen neemt zoals het installeren van een sprinklerinstallatie en een behandeling van het rieten dak met brandvertragend middel ontvangt u korting op de premie.

Een opstalverzekering voor een traditioneel rieten dak ligt vaak wel hoger door het grotere brandgevaar. 

De gemiddelde kosten voor de verzekering van een huis met een rieten dak liggen dus hoger dan de kosten voor de verzekering van een pannendak. Echter is het mogelijk om met de geschikte maatregelen deze kosten te drukken. Wij bieden graag een passende offerte voor uw rieten dak verzekering!

Wat is de herbouwwaarde van een woning met rieten dak?

De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om de woning, en de bijgebouwen, in de huidige staat terug te bouwen. Onze inspecteur bepaalt de herbouwwaarde tijdens de rietinspectie.

Hoe berekent u de herbouwwaarde?

Hiervoor bestaan hulpmiddelen zoals een herbouwwaardemeter, stichtingskostenformulier of een taxatie. Bij Rietpolis wordt u persoonlijk bezocht en wordt samen met u bepaald wat de juiste herbouwwaarde is. Mocht u een van de hulpmiddelen in willen vullen, neem dan contact op met onze adviseur.

Hoe weet u welk type rieten dak u heeft?

Het type rieten dak vaak lastig te bepalen. Kunt u aan de binnenkant tegen het riet kijken dan is het traditioneel gelegd. Modernere woningen hebben bijna altijd een schroefdak constructie. Kijkt u tegen een afwerking, maar weet u het niet zeker, dan kan de rietdekker of wellicht de vorige bewoner u hiermee helpen.

Wat kost een verzekering voor een schroefdakconstructie?

Het meest brandveilige type rieten dak is met een schroefdakconstructie. Dit rieten dak heeft daardoor ook de laagste premie voor een rieten dak verzekering. Onze adviseur maakt graag een offerte op maat voor uw woning met een rieten schroefdakconstructie.

Wat kost een verzekering voor een traditioneel rieten dak?

Het traditioneel rieten dak heeft een open-constructie. Het riet is op de latten gebonden en kan hierdoor goed ventileren. Door deze luchttoevoer verspreidt de brand zich vaak snel. Hierdoor kent het dit type rieten dak een hogere premiestelling voor de opstalverzekering.

Als het dakbeschot aan de binnenzijde brandwerend is afgetimmerd (met bijvoorbeeld gipsplaten), dan is dit weer gunstig voor de premie van uw verzekering. Onze adviseur maakt graag een offerte op maat voor uw traditioneel rieten dak.

 

Hoe zit het met andere dakconstructies?

Het schroefdak en traditioneel rieten dak komen het meest voor in Nederland. Andere constructies zijn natuurlijk ook mogelijk, bijvoorbeeld deels pannen, deels riet. Door een huisinspectie brengen wij uw dak en de conditie van uw dak in kaart. Bij het aanvragen van de offerte houden we ook rekening met uw dakconstructie.