Opstalverzekering voor uw woning met rieten dak

De woonhuisverzekering voor alle typen rieten daken

Wat is een opstalverzekering?

De opstalverzekering wordt ook wel brandverzekering of woonhuisverzekering genoemd. 
Met de opstalverzekering verzekert u uw woning tegen schade zoals brand of inbraak. 
Maar u bent ook verzekerd bij schade door bliksem of storm. Ook de kosten die samengaan met het opruimen na de schade zijn gedekt.

Offerte aanvragen
Wat is een opstalverzekering?

Uw opstalverzekering bij Rietpolis

Rietpolis is de gespecialiseerde en complete verzekering voor alle typen rieten daken.U krijgt standaard de allrisk dekking. Een allrisk opstalverzekering vergoedt in principe alle schades die onverwachts ontstaan. Dit is de meest uitgebreide dekking die u kunt krijgen voor een opstalverzekering. Zo bent u niet alleen verzekerd bij brand, maar ook bij wateroverlast, stormschade en inbraak.

Ook alle zaken die aan uw woning vastzitten, zijn verzekerd. Zoals antennes, buitenlampen, schuttingen en zonnepanelen. Ook een elektrische laadpaal is gewoon meeverzekerd.

Gratis Rietinspectie 
Exclusief bij Rietpolis krijgt u een Rietinspectie voor uw woning. Waarbij u tips krijgt over preventie en de herbouwwaarde wordt vastgesteld door een adviseur. Zo weet u zeker dat u juist en volledig verzekerd bent.

 

Stel zelf uw verzekering samen

Eigen risico

U heeft de keuze om het eigen risico zelf te bepalen. Het eigen risico is het bedrag dat niet vergoed wordt bij een schade. U kunt een eigen risico kiezen van € 0,- |  €450,- | € 1.000,-. Kiest u bijvoorbeeld een eigen risico van €1.000,-  dan krijgt u een flinke premiekorting. De Rietpolis adviseur berekent graag het premieverschil voor u.

Glasdekking

Het glas in de woning kunt u ook verzekeren. Niet alleen de vensterramen maar ook serre’s, glazen deuren, lichtkoepels en dakramen zijn dan verzekerd.

 

Het schroefdak

Het geschroefde rieten dak verzekeren

Bij de gesloten constructie, ofwel het schroefdak, wordt het riet op een dichte ondergrond geschroefd. Dit gebeurde ook bij de voorloper van het schroefdak, het zogenaamde spijkerdak. Het verschil tussen het schroefdak en het spijkerdak is de wijze van bevestigen van het riet. Bij het schroefdak wordt het geschroefd, bij het spijkerdak werd het riet bevestigd met lange spijkers. Ook op het spijkerdak werd het riet dus op een gesloten onderconstructie aangebracht. Het plaatsen van riet op een gesloten onderconstructie bestaat sinds 1971. 

Rietpolis kan uw woning met schroefdak verzekeren tegen een scherpe premie. Meer weten? Bel  de Rietpolis adviseur voor details of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Het traditioneel gedekte rieten dak

Het traditioneel gedekte rieten dak verzekeren

De open constructie is het rieten dak zoals het al eeuwen gemaakt wordt. Het riet wordt op rietlatten gebonden. Er moet vanwege de techniek van het binden altijd een spouw bestaan tussen het riet en de onderconstructie. Het rietpakket doet hier in de praktijk niet mee als isolerend pakket.

In de praktijk wordt het rieten dak boven een isolatiepaneel aangebracht. Dit geldt niet bij vervanging van een bestaand rieten dak. Dit type dak is moeilijk tochtdicht te krijgen als er niet op een isolatiepaneel wordt gewerkt. Er is geen harde scheiding tussen binnen en buiten. Bij brand in het rietpakket zal het vuur zich in enkele minuten door het rietpakket heen eten (omdat er lucht, en dus zuurstof, door het riet aangezogen kan worden uit de ruimte eronder). Dit vuur is door de brandweer zeer moeilijk te blussen. 

Rietpolis kan uw woning met traditioneel rieten dak verzekeren. Meer weten? Bel  de Rietpolis adviseur voor details of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Rosalinde Zwarts,
uw Rietpolis adviseur

Ons team van adviseurs staat dagelijks voor u klaar. Wij kiezen voor persoonlijke aandacht en zorgen voor een passende oplossing die aansluit bij uw wensen en behoeften. U weet bij ons altijd waar u aan toe bent. Wij bieden u zekerheid, gemak en heldere afspraken. U kunt bij ons zowel uw levens- als schadeverzekeringen afsluiten. Voor uzelf en uw gezin.