Van natuurlijke kleuren tot aaibare meubels - Dit zijn de interieurtrends van 2023 voor uw rietgedekte woning

869

Als specialist in het verzekeren van woningen met rieten daken, zijn wij naast dakconstructies natuurlijk ook begaan met interieur en design. In dit artikel richten wij ons op de belangrijkste interieurtrends voor komend jaar. Want zonder comfortabel en stijlvol interieur is uw rietgedekte woning natuurlijk niet compleet!   
 

Natuurlijke kleuren en materialen

Deze woontrend sluit naadloos aan op het natuurlijke karakter van de rieten kap. Na jaren van thuiszitten, is de behoefte aan ‘buiten’ groter dan ooit. Met deze woontrend wordt de natuur daarom een stukje naar binnen gehaald. Natuurlijke kleuren zoals groen, aardetinten en ook materialen als hout en steen mogen in 2023 niet ontbreken in uw interieur. Grote planten verdienen een dominante plek binnen deze stijl. Overigens passen veel interieurtrends uit de jaren zeventig ook goed binnen deze natuurlijke stijl met de typisch warme oranje en terracotta kleuren.


Organische en aaibare meubels en woonaccessoires

Naast de rust van de natuur, speelt comfort volgend jaar minstens zo’n belangrijke rol. Meubels en woonaccessoires worden daarom vooral rond en zacht. Deze woontrend is overigens niet geheel nieuw, aangezien we hoogpolige kleedjes en banken met ronde hoeken dit jaar al veel terugzagen in het interieur. 


Een rustig interieur zonder teveel prikkels

Een woontrend die met name goed past bij een strak en modern interieur. Komend jaar komt de nadruk vooral te liggen op ‘Less is more. Een stukje minimalisme waarbij men met weinig meubels en accessoires toch een groots effect kan bereiken. ”. Bijvoorbeeld grote raampartijen met luchtige gordijnen. Een woontrend die we ongetwijfeld veel terug zullen zien in 2023. 

 
 

Minimalisme versus uitbundige kleuren

Ook voor wie meer kleur in z’n leven wil zijn er in 2023 passende woontrends te vinden. Juist in een minimalistisch interieur kan het bijvoorbeeld leuk zijn om voor een sprekend behang met veel kleur of print te kiezen, of een dressoir in een opvallende kleur. Pasteltinten zullen we volgend jaar ook weer meer terug gaan zien. Zo kunt u minimalisme op speelse wijze combineren met een stukje uitbundigheid.    
 


Vintage en duurzaamheid gaan in 2023 hand in hand samen

Deze woontrend maakt volgend jaar weer een grote comeback. Door oude meubels op te knappen heeft u niet alleen een uniek item in bezit, maar het draagt ook bij aan een duurzame wereld. De focus zal vooral komen te liggen op tweedehands design meubelen. Wij juichen deze woontrend in ieder geval toe!