Nieuwbouwwoning met een rieten dak verzekeren

Nieuwbouwwoning met een rieten dak verzekeren

Veelgestelde vragen

Maatwerk

U bent de bezitter van een nieuwbouwwoning met een rieten dak. Daar mag u trots op zijn. Woningen met rieten daken zijn de uitzonderingen in ons straatbeeld en ze zijn stuk voor stuk uniek. Elk met hun eigen karakteristieke uitstraling met een door uzelf uitgekozen stijl, afwerking en kleur. 

Het verzekeren van een woning met rieten dak is specialistisch werk en vraagt altijd om maatwerk. Er zijn veel misverstanden over het verzekeren van een woning met een rieten dak. Dat het duur is, niet mogelijk is, of dat daken met zonnepanelen niet verzekerd kunnen worden. Bij Rietpolis kunt u terecht voor persoonlijk advies voor uw woning met rieten dak. 

Veelgestelde vragen

Tegenwoordig worden nieuwbouw woningen voorzien van een schroefrieten dak. Dat is een veilige gesloten constructie. Ook in combinatie met zonnepanelen zijn hier verzekeringsoplossingen voor. Afhankelijk van de locatie van de zonnepanelen zijn er een of meerdere verzekeringsoplossingen voor uw woning met rieten dak. 

Wat is belangrijk om te verzekeren bij een nieuwbouwwoning?

Onder de rietverzekering van Rietpolis vallen alle gebruikelijke zaken zoals inboedel-, opstal- en eventueel de aansprakelijkheidsverzekering, maar dan wel volledig afgestemd op het unieke karakter van uw rietgedekte woning. Bovendien adviseren we u graag over taxatie, onderhoud en brandveiligheid. 

Zijn duurzame maatregelen zoals zonnepanelen en een warmtepomp meeverzekerd?

Bij Rietpolis is uw woonhuis verzekerd tegen schade. En alles wat aan uw woning vastzit, zoals vastgelijmde vloeren. Ook zonnepanelen en een eventuele warmtepomp zijn verzekerd. Heeft u bijgebouwen zoals een garage of schuur? Dan zijn deze ook verzekerd.

Zijn spullen in een bijgebouw verzekerd?

In een bijgebouw kunnen kostbare spullen staan, zoals (elektrisch)tuingereedschap, barbecues/kamado’s, grasmaaiers en fietsen. Deze zaken vallen in principe gewoon onder uw inboedelverzekering. Ook wanneer uw fiets uit een niet afgesloten schuur is gestolen en ook niet op slot stond, vergoedt de verzekeraar de schade.

Welke werkzaamheden aan de nieuwbouwwoning zijn risicovol?

Pas altijd heel goed op bij het verrichten van brandgevaarlijke werkzaamheden (door uzelf en of derden), zoals lassen, slijpen en verf afbranden. Let uiteraard ook goed op bij het verbranden van tuinafval of het (laten) afsteken van vuurwerk. Eén vonk kan voldoende zijn om uw hele huis af te laten branden. Wist u dat de eventuele schade niet gedekt is bij brandgevaarlijke werkzaamheden aan of nabij uw rieten dak.

Is een bliksemafleider voor de verzekering verplicht?

Veel verzekeraars vereisen een bliksemafleider om zo de schade als gevolg van blikseminslag te beperken. Bij Rietpolis is een bliksemafleider niet verplicht, omdat de kans op directe blikseminslag in Nederland voor de meeste woningen gering is. Mocht de bliksem toch inslaan, dan wordt de schade daarvan aan uw woning door uw opstalverzekering vergoed. 

Wat is de beste brandblusser voor uw nieuwbouwwoning met rieten dak?

Het is belangrijk dat er brandblusmiddelen in uw woning aanwezig zijn. Ondanks het treffen van de juiste brandveiligheidsmaatregelen is er helaas altijd kans op een woningbrand. Bijvoorbeeld door kortsluiting, vlam in de pan of door menselijk handelen. Een brandblusser kan in zo’n geval de schade aanzienlijk beperken en zelfs levens redden. 
De brandklasse geeft aan bij welk type brand een brandblusser effectief is. Het gebruik van de verkeerde brandblusser of blusmiddel kan de situatie namelijk juist verergeren.

Klasse A: Brand van vaste stoffen. Denk aan hout of textiel.
Klasse B: Brand van vloeibare stoffen. Hier gaat het om chemische middelen en olie. 
Klasse C: Brand van objecten met gas, zoals een cv-ketel of gashaard.
Klasse D: Brand van metalen. 
Klasse E: Brand van vloeibare substanties, zoals frituurvet.

Bij woningbranden gaat het doorgaans om klasse A t/m C. U zoekt dus een brandblusser die in ieder geval geschikt is voor de meest voorkomende brandklassen. 

 

Vraag een offerte aan voor uw nieuwbouwwoning

Hoeveel kost een rieten dak verzekering?

De kosten voor het verzekeren van het schroefdak hoeven niet hoger te liggen dan het verzekeren van een pannendak. Indien u bijvoorbeeld extra maatregelen neemt zoals het installeren van een sprinklerinstallatie en een behandeling van het rieten dak met brandvertragend middel ontvangt u korting op de premie.

Een opstalverzekering voor een traditioneel rieten dak ligt vaak wel hoger door het grotere brandgevaar. 

De gemiddelde kosten voor de verzekering van een huis met een rieten dak liggen dus hoger dan de kosten voor de verzekering van een pannendak. Echter is het mogelijk om met de geschikte maatregelen deze kosten te drukken. Wij bieden graag een passende offerte voor uw rieten dak verzekering!

Moet de inboedel- en de woonhuisverzekering bij dezelfde verzekeraar afgesloten worden?

Dit is niet verplicht. Maar bij een grote schade heeft u vaak te maken met beide verzekeringen. Dan is het prettig als de schade door één verzekeraar wordt afgewikkeld. Ook voorkomt u op dat er zaken dubbel verzekerd zijn, omdat de verzekering bij eenzelfde verzekeraar beter op elkaar is afgestemd.