Uw rietgedekte woonboerderij goed verzekerd

Uw rietgedekte woonboerderij goed verzekerd

Rietpolis - De specialist in rietgedekte woonboerderijen

Nederland is rijk aan prachtige woonboerderijen waarvan vele een historische waarde hebben. Als eigenaar van zo’n woonboerderij met rieten dak wilt u natuurlijk goed verzekerd zijn bij schade of calamiteiten. Het verzekeren van zowel historische als moderne woonboerderijen vraagt echter altijd om maatwerk en specialisme. 

Het wonen in een woonboerderij met rieten dak is voor veel mensen een droom. Als deze droom werkelijkheid wordt, brengt dit wel de nodige uitdagingen met zich mee, waaronder onderhoud. Draagt uw woonboerderij de status van monumentaal pand? Dan komen daar extra regels en rechten bij om rekening mee te houden.

Ook het verzekeren van uw woonboerderij met rieten kap vraagt om aandacht. Lang niet elke woonverzekeraar heeft de kennis in huis om rietgedekte woonboerderijen te verzekeren. Bij Rietpolis zijn wij gespecialiseerd in het verzekeren van rietgedekte objecten en letten daarbij op tal van eigenschappen van uw woonboerderij.

Dakconstructie van uw woonboerderij

De constructie van uw rieten kap speelt een belangrijke rol voor uw rietverzekering. Het schroefdak of gesloten constructie zien we bijvoorbeeld veel terug op moderne of compleet vernieuwde woonboerderijen. Zowel de brandveiligheid als isolatiewaarde doen dankzij deze constructie tegenwoordig bijna niet onder voor andere moderne dakbedekkingen. Dit betekent dat de risico’s voor woonboerderijen met schroefdak goed beheersbaar zijn, wat u logischerwijs terugziet in de premieopbouw en samenstelling van uw verzekering.  

Historische woonboerderijen hebben meestal een traditionele of open rieten dakconstructie. Dit is tevens de meest kwetsbare constructie als het gaat om brandveiligheid. Dit hoeft verzekeringstechnisch geen probleem te zijn, maar als verzekeraar kunnen wij wel vragen om extra veiligheidsmaatregelen. Denk daarbij onder meer aan het laten aanbrengen van brandwerende folie of het laten plaatsen van een brandveiligheidssysteem. 

Heeft uw woonboerderij een monumentale status? Dan kunt u voor uw investeringen in brandveiligheid in sommige gevallen subsidie aanvragen bij uw gemeente of provincie.

Bijkomende risico’s voor uw woonboerderij

Naast de dakconstructie kijken wij als rietverzekeraar ook naar eventueel andere bijkomende risico’s. Een openhaard of (hout)kachel is daar een voorbeeld van. 

Niets is zo gezellig als een knapperend haardvuur in uw woonboerderij. Voor historische woonboerderijen was dit voor de komst van de centrale verwarming zelfs de belangrijkste warmtebron. 

Helaas brengt deze gezelligheid ook veel verantwoordelijkheden en risico’s met zich mee voor uw rietgedekte woonboerderij. Daarom worden er extra voorwaarden gesteld als het gaat om veilig stoken, het jaarlijks laten vegen van uw schoorsteen en het plaatsen van een vonkenvanger. Daarmee brengt u het risico op brand aanzienlijk terug en vergroot u de veiligheid voor uzelf en uw gezin. 

De ligging/locatie van uw woonboerderij speelt eveneens mee in de premieopbouw en risicobepaling. De meeste woonboerderijen liggen in open gebied, waardoor uw rieten dak door weer en wind veel te verduren krijgt. Bovendien kan uw woning door de vrije liggen kwetsbaar zijn voor bliksem. Als rietverzekeraar zullen wij daarom altijd aandringen op het plaatsen van een bliksemafleider op uw rieten kap. 

Ook wordt er gekeken naar de misdaadcijfers met betrekking tot uw postcode. Zo kunnen wij bepalen hoe groot de kans is op inbraak of vandalisme.  

Regel direct een verzekering voor uw woonboerderij met rieten dak

Rietgedekte woonboerderijen zijn bijzondere objecten en vragen daarom ook om een rietverzekering op maat. Bij Rietpolis weten wij precies welke dekking uw woning nodig heeft, zodat u zorgeloos kunt genieten van uw rietgedekte woonboerderij. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. 

offerte aanvragen gratis rietconsult