Vallen luxe barbecues ook onder uw rietverzekering?

Vallen luxe barbecues ook onder uw rietverzekering?

Voorkom kosten deze zomer en verzeker uw BBQ

Met de zomer in aantocht breekt ook het nieuwe BBQ-seizoen aan. Met name luxere barbecues van merken als Weber, Boretti of Green Egg zijn momenteel erg populair. De aanschafkosten voor een dergelijke BBQ kunnen meer dan duizend euro bedragen, waardoor ze eveneens geliefd zijn onder dieven. Weet u daarom of uw kostbare BBQ wel verzekerd is bij schade of diefstal?

 

In de afgelopen jaren heeft de BBQ flink aan populariteit gewonnen. Barbecueën is een serieuze aangelegenheid geworden en doet qua culinaire ontwikkeling niet meer onder voor regulier koken. Daarbij investeren mensen gemiddeld ook aanzienlijk meer in de aanschaf van een BBQ.

Het aanbod in BBQ ’s verandert snel, met meer aandacht voor luxe en design. Zodoende vinden we op de markt een groot aanbod aan slow cooking en Green Egg-barbecues. Voor de aanschaf van luxe BBQ ’s moet echter diep in de buidel worden getast, waardoor het extra vervelend is als uw dure BBQ beschadigd raakt of zelfs wordt gestolen. Verzekeringstechnisch is het bovendien niet altijd duidelijk of een BBQ door de opstal- of inboedelverzekering gedekt is.

 

Luxe BBQ niet gezien als tuinmeubilair

Het grootste misverstand rondom barbecues is dat deze door veel verzekeraars niet als tuinmeubilair worden gezien. Tuinmeubilair zoals stoelen, banken en parasols vallen onder de inboedelverzekering, terwijl de schutting of buitenzwembad gedekt zijn door de opstalverzekering. Ingebouwde buitenkeukens kunnen overigens een uitzondering zijn. Deze vallen soms wél onder de opstalverzekering van uw rietgedekte woning.

BBQ ’s vallen echter vaak tussen wal en schip als het op verzekeren aankomt. Iets waar woningeigenaren pas achter komen wanneer zij een schadeclaim voor hun beschadigde of gestolen BBQ willen indienen.

 

Polisvoorwaarden en BBQ ‘s

De polisvoorwaarden voor het meenemen van BBQ ’s binnen de woonverzekering kunnen per verzekeraar flink verschillen. Het is dus belangrijk om uw polisvoorwaarden hierop goed te controleren.

Vindt u het belangrijk dat uw luxe BBQ goed verzekerd is bij diefstal of schade en bent u de trotse eigenaar van een woning met rieten kap? Dan helpen de specialisten van Rietpolis u graag verder. Wij leveren uitsluitend maatwerk verzekeringsoplossingen, waardoor wij onze opstal- en inboedelverzekering waar mogelijk op uw wensen en woonsituatie kunnen afstemmen.

Zo bieden wij aanvullende verzekeringsmogelijkheden voor kostbaarheden zoals luxe BBQ ‘s, zwembaden of kunst in uw tuin.

Bovendien geven wij u graag enkele tips mee, waarmee u de kans op schade aan of diefstal van uw kostbare BBQ kunt voorkomen.  

 

offerte aanvragen gratis rietconsult

Tips om schade aan of diefstal van uw BBQ te voorkomen

Ook wanneer uw luxe BBQ goed is verzekerd, wilt u natuurlijk voorkomen dat er überhaupt iets vervelends met uw BBQ gebeurt. Uw verzekeraar gaat er bovendien vanuit dat u verantwoord omgaat met kostbare objecten.

 

Tips diefstalpreventie van uw BBQ:

  • Plaats uw BBQ (nadat deze is afgekoeld) in een afsluitbare ruimte
  • Indien dit niet mogelijk is, zet uw BBQ dan vast aan een dikke ketting
  • Heeft u net een nieuwe BBQ aangeschaft? Zet de verpakking dan niet opvallend buiten aan de weg. Dieven weten dan dat er iets te halen valt.

 

Voorkom onnodig schade aan uw BBQ:

  • Laat uw BBQ niet buiten staan tijdens slecht weer;
  • Gebruik uitsluitend aanmaakblokjes en geen brandbare vloeistoffen zoals spiritus;
  • Plaats uw BBQ altijd op een stevige ondergrond, zodat deze niet kan omvallen.