Zelf een huis met rieten kap laten bouwen?

Zelf een huis met rieten kap laten bouwen?

Zo vindt u een geschikte architect

Het zelf laten bouwen van een woning met rieten kap is de droom van velen. Het vinden van de juiste architect is dan cruciaal om die droom te verwezenlijken. Het is bovendien belangrijk dat u een architect zoekt die gespecialiseerd is in rieten daken. Wij geven u graag enkele suggesties van geschikte architecten.

Het laten bouwen van uw eigen woning geeft u veel vrijheid om uw droomhuis naar eigen visie en wensen vorm te geven. Tegelijkertijd kan dit een complex en kostbaar project zijn en heeft u zodoende een architect nodig die uw prachtige rietgedekte woning ontwerpt en het bouwproces van begin tot het eind succesvol uitvoert.

Wij helpen u graag op weg met tips.
 

Een architect die uw visie en wensen begrijpt

Een rieten kap associëren de meeste mensen met een landelijke stijl, oftewel een woonboerderij. Uiteraard lenen woonboerderijen zich perfect voor een rieten dak, maar wist u dat riet ook uitstekend bij moderne architectuur kan worden toegepast? Of wat dacht u in de stijl van een statig landhuis.  

Riet is in dat opzicht een veelzijdig bouwmateriaal. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om het rieten dak door te laten lopen langs de gevel en gebruiken voor dakkapellen en bijgebouwen. Zoekt u een onderhoudsvriendelijke oplossing, kies dan voor kunstriet in plaats van natuurlijk riet.

Wellicht heeft u al een uitgesproken voorkeur voor een architectonische stijl. Dan zoekt u natuurlijk een architect die ervaren is met uw gewenste bouwstijl. Informeer in dat geval altijd naar een brochure met afbeeldingen van eerder opgeleverde bouwprojecten, om zo inzicht te krijgen of de architect voldoet aan uw stijlwensen.
 

Een architect met riet als specialisatie

Lang niet elke architect heeft ervaring in het bouwen van woningen met rieten kap. Het is daarom belangrijk om op zoek te gaan naar een architect die hierin aantoonbare ervaring heeft. 

Gespecialiseerde architecten zijn bijvoorbeeld goed op de hoogte van de constructie, maar ook van zaken als brandveiligheid, isolatiemogelijkheden en onderhoud. Bovendien werkt een gespecialiseerde architect veelal samen met erkende rietdekkers.

Rietpolis helpt u graag op weg in uw zoektocht naar een geschikte architect voor uw rietgedekte woning. Hieronder hebben wij een lijst gemaakt van architecten die gespecialiseerd zijn in het bouwen van villa’s met rieten kap:

Door middel van een vrijblijvend oriëntatiegesprek kunt u bepalen of een architect uw wensen begrijpt en kan verwezenlijken. 

Uw nieuwbouw rietgedekte woning goed verzekeren

Laat u zelf een woning met rieten kap bouwen? Dan mag een goede rietverzekering natuurlijk niet ontbreken. Zo zijn uw woning en inboedel financieel gedekt bij schade of diefstal. Wij zorgen ervoor dat uw gloednieuwe woning al direct bij oplevering volledig is verzekerd.

Kijk ook goed naar de voorwaarden van de aannemer omtrent verzekeringen tijdens de bouw. Ook in deze periode kunnen zich natuurlijk calamiteiten voordoen. Dan is het belangrijk om voor uzelf goed in kaart te brengen welke partij wanneer verantwoordelijk is. Rietpolis denkt ook in dit geval graag met u mee en adviseert u graag over de mogelijkheden. 
 

Vraag alvast een offerte aan